Home » Handige producten » Waarom is visolie goed voor je?
 • Waarom is visolie goed voor je?

  Visolie-300x300

  Gezond zijn en blijven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je weet wat je nodig hebt. Zo kun je dagelijks een vitaminepil nemen en nooit ergens last van hebben, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Gezonde voeding en genoeg beweging is ook belangrijk. Onder gezonde voeding valt ook vis, maar helaas krijgen we hier vaak te weinig van binnen. Bovendien is het lastig voor mensen die geen liefhebbers zijn van vis. In dat geval is er gelukkig een oplossing, namelijk een capsule waar visolie in zit.

  Waarom is visolie goed voor je?

  Onze hersenen hebben allerlei stoffen nodig die we niet altijd zelf aanmaken. Bij deze stoffen horen onder andere omega-3, omega-6 en andere vetzuren die we voornamelijk terugvinden in vis. Een van de omega-3-vetzuren heet DHA. DHA is ontzettend belangrijk voor onze hersenen omdat het ervoor zorgt dat onder andere ons denk- en leervermogen gereguleerd wordt. Ook zorgt het voor onze motoriek en het geheugen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat het belangrijk is voor hoe we ons voelen, en we willen natuurlijk allemaal iedere dag blij zijn. Voor kinderen mag de olie ook niet ontbreken, want voor hen zorgt het voor een beter geheugen waardoor ook de leerprestaties verbeteren.

  Als tweede is ook algemeen bekend dat de olie ervoor zorgt dat ons hart gezond blijft. Omega-3 bevat stoffen die zorgen voor goed cholesterol HDL. Het slechte LDL cholesterol wordt verlaagd. Je kunt dus zeggen dat de olie een goede invloed heeft op onze hart- en bloedvaten.

  Ten slotte is de olie ook goed voor vrouwen in verband met de hormonen die vrouwen hebben. Als vrouw krijg je te maken met hormoonschommelingen. Dit kan zijn tijdens de menstruatie of overgang, maar ook tijdens de zwangerschap. EPA is een van de vetzuren en zorgt voor de productie van hormonen. Je beter voelen tijdens je menstruatie is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

  De visolie is verkrijgbaar bij onder andere vitaminstore. Genoeg redenen om vandaag nog te beginnen met deze olie. Hoewel je het ook binnenkrijgt door vis, is de hoeveelheid daarvan vaak te laag. Bovendien eet je niet elke dag vette vis.