Home » Handige producten » Lekker slapen met melatonine
 • Lekker slapen met melatonine

  FC0203-300x300Voldoende slapen is van belang voor het dagelijks functioneren. Genoeg en goed slapen is onder andere nodig voor het functioneren van ons geheugen, het op peil houden van onze energie en voor ons psychisch welzijn. Wanneer de nachtrust voor één of meerdere nachten verstoord is, kunnen we dat merken aan ons humeur, energieniveau en concentratievermogen. Vermoeidheid slaat toe en het concentratievermogen neemt af. Heeft u moeite met inslapen en/of doorslapen? Een supplement op basis van melatonine kan uw nachtrust bevorderen.

  Wat is melatonine?

  Melatonine is een hormoon dat in de hersenen wordt aangemaakt, het is dus een lichaamseigen stof. De afgifte van melatonine komt op gang wanneer de schemer invalt. Onder invloed van daglicht, elektrische verlichting en het licht van beeldschermen neemt de productie van melatonine weer af. Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer goed verduisterd is en kijk bij voorkeur geen televisie in bed. Ook de tablet en smartphone hebben met hun LED-verlichting een slechte invloed op de melatonineproductie.

  Vooral jonge kinderen hebben in het donker een duidelijke melatonineafgifte. Bij ouderen neemt dit geleidelijk af. Men denkt dat de inslaapstoornissen bij ouderen daar mogelijk mee hebben te maken. Als melatonine wordt ingenomen op het moment dat de natuurlijke melatonineafgifte nog niet op gang is, kan het de tijd tot het in slaap vallen verkorten. Melatonine wordt ook gebruikt als slaapmiddel om de kwaliteit van het slapen te verbeteren. Bij een verstoord bioritme als gevolg van wisselende diensten of een jetlag kan melatonine ook helpen singulair for allergies.

  Een dosering van 0,5 mg draagt bij tot de verlichting van een jetlag. Bij een dosering van tenminste 1 mg melatonine wordt de tijd verkort die nodig is om in slaap te vallen. Lees altijd de verpakking voor een volledig gebruiksadvies.